Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd, Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών, σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® ανακοινώνουν την διεξαγωγή Προγράμματος Επιμόρφωσης στη Δικαστική Ψυχολογία στην Αθήνα.

Ο κλάδος της Δικαστικής Ψυχολογίας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, των φοιτητών και των εργαζομένων σε δικαστικά πλαίσια. Η Δικαστική Ψυχολογία αποτελεί τον κρίκο σύνδεσης της ψυχολογίας με τον Νόμο με τους δικαστικούς ψυχολόγους να αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους που αφορούν τις φυλακές, τα πλαίσια επανένταξης αποφυλακισμένων, τα δικαστήρια, τα σχολεία και την ιδιωτική πρακτική. Συνεπώς, άλλοι συνεισφέρουν στις έρευνες των αρχών ερμηνεύοντας στοιχεία ψυχολογικής σημασίας, άλλοι ασχολούνται με τον ενδεχόμενο μειωμένο καταλογισμό του δράστη και την ικανότητά του να παραστεί σε δίκη και άλλοι στην εκτίμηση του ρίσκου επικινδυνότητας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Δικαστικής Ψυχολογίας εισάγει τους εκπαιδευόμενους στις βασικές ψυχολογικές θεωρίες της βίας, αναλύει την πιθανή συσχέτιση εγκληματικότητας & ψυχοπαθολογίας και επικεντρώνεται στη μελέτη διαφόρων τύπων δραστών εστιάζοντας στη σκιαγράφηση προφίλ αυτών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

21/05/2022, 14:00-16:00 Εισαγωγή στις Εγκληματολογικές Επιστήμες: Αναφορά σε ιατροδικαστικές αρχές, τοξικολογία, βαλλιστική και γραφολογία

22/05/2022, 14:00-16:00 Το σύνδρομο Οθέλλου-Σύνδρομο Μινχάουζεν και Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου-Σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ

11/06/2022, 14:00-16:00 Διάσημα Ψυχολογικά Πειράματα που Σόκαραν Stanford-Μilgram- Τρίτο Κύμα

12/06/2022, 14:00-16:00 Ψυχική Ασθένεια και Βίαια Εγκλήματα: Μια αινιγματική σχέση

25/06/2022, 14:00-16:00 Η Ψυχολογία των Υπόπτων Τα Χαρακτηριστικά του Υπόπτου – Η Γλώσσα του Σώματος

26/06/2022, 14:00-16:00 Η Ψυχολογία της Διαπραγμάτευσης- Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

*Με τη λήξη του προγράμματος οι σπουδαστές λαμβάνουν Δίπλωμα Επιμόρφωσης στη Δικαστική Ψυχολογία και αναλυτικό οδηγό περιγραφής των θεματικών ενοτήτων του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ εντάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία FORENSIC CBT UNIT του Διεθνούς Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

*Σε περίπτωση επιλεκτικής συμμετοχής στα σεμινάρια παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του αντίστοιχου σεμιναρίου

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Βασιλική Γ. Βενέτη

ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

BA Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΕΠΙΨΥ, Ελλάδα

Εκπαιδευμένη στις Δικαστικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-Αυστραλία-Ηνωμένο Βασίλειο

 

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Φοιτητές και Σπουδαστές όλων των Επιστημών
Επαγγελματίες Ψυχολογικών, Κοινωνικών, Εγκληματολογικών Επιστημών, Σώματα Ασφαλείας
Κάθε Ενδιαφερόμενο

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηρώντας τα πρωτόκολλα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, συστήνεται στους εκπαιδευόμενους η χρήση προστατευτικής μάσκας μιας χρήσης καθώς και η τήρηση φυσικής απόστασης κατά την διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων. Επίσης, συστήνεται οι εκπαιδευόμενοι να έχουν δικό τους τετράδιο σημειώσεων καθώς και στυλό για την ενίσχυση της ατομικής προστασίας.   

Τόπος Διεξαγωγής: ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 66 & Μεσσηνίας 2, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ)

Κόστος Προγράμματος: 60€ το οποίο καταβάλλεται τμηματικά 10 ευρώ σε κάθε σεμινάριο

Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά : Βασιλική Βενέτη, Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00-15:00, Τηλ: 210.6993276