Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων στη Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

 

Το ΔΔΕΕΨΥ® σε συνεργασία με τον Διεθνή Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY, ανακοινώνει την διεξαγωγή Προγράμματος Σεμιναρίων στη Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία εισάγει και εξοικειώνει τους συμμετέχοντες στις θεωρίες και τις πρακτικές εφαρμογές των μεθόδων και των τεχνικών της Συστημικής προσέγγισης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο ενώ, οι κύριοι στόχοι του προγράμματος αφορούν στην κατανόηση της σημασίας της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, στην απόκτηση γνώσης της θεωρίας και των τεχνικών της Συστημικής Προσέγγισης, στην ενημέρωση των απαραίτητων δεξιοτήτων στην εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών, στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην κατανόηση της δεοντολογίας που διέπει την κλινική πράξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σπουδαστές και Φοιτητές των ψυχολογικών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών επιστημών και άλλων σχετικών κλάδων που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της συστημικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

04/01/2020, 12:00-14:00 Εισαγωγή στη Συμβουλευτική: αντικείμενο και προσεγγίσεις συμβουλευτικής, συμβουλευτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, γνωρίσματα συμβούλου, τεχνικές συμβουλευτικής, δομή συμβουλευτικής διαδικασίας, δεοντολογία επαγγέλματος.

05/01/2020, 12:00-14:00 Εισαγωγή στη Συστημική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία: Εισαγωγή στην Κυβερνητική & Συστημική Θεωρία, βασικές αρχές, θεωρίες και εφαρμογές της συστημικής προσέγγισης, ψυχοπαθολογία, η σημασία της κλινικής συνέντευξης.

18/01/2020, 12:00-14:00 Συμβουλευτική σε Εφήβους, Συμβουλευτική Ζεύγους, Συμβουλευτική Οικογένειας, Γενεόγραμμα

19/01/2020, 12:00-14:00 Μεταμοντέρνες προσεγγίσεις,  Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (Emotionally Focused Couples Therapy)

01/02/2020, 12:00-14:00 Συμβουλευτική στο Πένθος και την Απώλεια

02/02/2020, 12:00-14:00 Συμβουλευτική σε Ομάδες, Συστημική προσέγγιση σε Σχολεία και Επιχειρήσεις

 

Με τη λήξη του προγράμματος και εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια  του κύκλου λαμβάνουν Διεθνώς Πιστοποιημένο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στην Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία ενώ, εντάσσονται αυτόματα στην κατηγορία Childhood, Adolescence, Family  VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Βασιλική Γ. Βενέτη ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

BA Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΕΠΙΨΥ, Ελλάδα

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Διεξαγωγής: Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 82, 2ος όροφος, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ) σε συνεργασία με το Διεθνή Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας  VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

Κόστος Προγράμματος: 60 ευρώ.

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται σε 6 ισόποσες δόσεις των 10€ σε κάθε συνάντηση

Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά : Βασιλική Βενέτη, Δευτέρα-Παρασκευή: 13:00-15:00, Τηλ: 210.6993276