Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® σε συνεργασία με την Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd ανακοινώνουν την διεξαγωγή Προγράμματος Σεμιναρίων Criminal Profilingστην Αθήνα.

Ο όρος «criminal profiling» ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής από το FBI, περιγράφει τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να συλλέξουν τα στοιχεία από τις σκηνές του εγκλήματος, να εξετάσουν τα θύματα και τους μάρτυρες αλλά και να αξιοποιήσουν κάθε άλλη πηγή πληροφοριών ώστε να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δράστη.

Η διαδικασία σκιαγράφησης η οποία βασίζεται στις αρχές των Ψυχολογικών αλλά και Εγκληματολογικών επιστημών, παρέχει στους ειδικούς πολύτιμες πληροφορίες όπως είναι τα  χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, πιθανή συμπτωματολογία ψυχικών διαταραχών, πρότυπα συμπεριφοράς, καθώς και την ηλικία, την εθνικότητα, την γεωγραφική περιοχή, αλλά και τα σημαντικά γεγονότα ζωής των υπόπτων.

Οι ερευνητές  στηριζόμενοι στο προφίλ του υπόπτου προσδιορίζουν την ταυτότητα του άγνωστου δράστη περιορίζοντας το πεδίο έρευνας πιθανών δραστών ενώ επιλέγουν τις τακτικές που θα ακολουθήσουν στην εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων απευθύνεται σε Φοιτητές και Σπουδαστές όλων των Επιστημών, Επαγγελματίες Ψυχολογικών, Κοινωνικών, Εγκληματολογικών Επιστημών, Σώματα Ασφαλείας καθώς και σε κάθε Ενδιαφερόμενο.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

05/05/2019, 19:00-21:00 Εισαγωγή στο Criminal Profiling: Σύνδεση της Ψυχολογίας με την Εγκληματολογική Επιστήμη -Ανάλυση του  Criminal Profiling & των Βασικών Σχολών Συμπεριφοράς -Ψυχολογικές Προσεγγίσεις στην Αιτιολογία του Εγκλήματος – Ο Στόχος & Οι Προσεγγίσεις του Criminal Profiling

19/05/2019, 19:00-21:00 Τα 5 Στάδια στην Διαδικασία Σκιαγράφησης του Προφίλ του Δράστη – Η ανάλυση του Modus Operandi & της Υπογραφής του Δράστη – Θυματολογία: Τα χαρακτηριστικά, η ανάλυση και η χρησιμότητα του προφίλ του Θύματος στο Criminal Profiling

02/06/2019, 19:00-21:00 Άνδρες και Γυναίκες Κατά Συρροή Δολοφόνοι

23/06/2019, 19:00-21:00 Κανιβαλισμός κατά Συρροή

07/07/2019, 19:00-21:00 Σεξουαλικοί Φόνοι κατά συρροή

21/07/2019, 19:00-21:00 Μαζικοί Δολοφόνοι – Θρησκευτικά Εγκλήματα – Ομαδικές Αυτοκτονίες

Με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στο Criminal Profiling και αναλυτικό οδηγό περιγραφής των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος Προγράμματος: 60€

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται σε 6 ισόποσες δόσεις των 10€ σε κάθε συνάντηση της ομάδας

Χώρος Διεξαγωγής: Τα σεμινάρια λαμβάνουν μέρος στο ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 82, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ) σε συνεργασία με την Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd.

Διαδικασία εγγραφής: Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 με 15:00: Βασιλική Βενέτη, Τηλ: 210.6993276