Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων στο Criminal Profiling

Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® σε συνεργασία με την Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd ανακοινώνουν την διεξαγωγή Προγράμματος Σεμιναρίων Criminal Profiling στην Αθήνα.

Criminal Profiling, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα εκείνα, που βοηθούν στον σχηματισμό προφίλ του βασικού υπόπτου για ένα έγκλημα ή μια σειρά εγκλημάτων , βάσει συγκεκριμένων σχεδίων συμπεριφορών του. Είναι η τέχνη δηλαδή της Επιστήμης προσδιορισμού της ταυτότητας άγνωστου δράστη βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

Ο όρος «criminal profiling» ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής από το FBI, περιγράφει τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να συλλέξουν τα στοιχεία από τις σκηνές του εγκλήματος, να εξετάσουν τα θύματα και τους μάρτυρες αλλά και να αξιοποιήσουν κάθε άλλη πηγή πληροφοριών ώστε να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δράστη.

Η διαδικασία σκιαγράφησης η οποία βασίζεται στις αρχές των Ψυχολογικών αλλά και Εγκληματολογικών επιστημών, παρέχει στους ειδικούς πολύτιμες πληροφορίες όπως είναι τα  χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, πιθανή συμπτωματολογία ψυχικών διαταραχών, πρότυπα συμπεριφοράς, καθώς και την ηλικία, την εθνικότητα, την γεωγραφική περιοχή, αλλά και τα σημαντικά γεγονότα ζωής των υπόπτων.

Οι ερευνητές  στηριζόμενοι στο προφίλ του υπόπτου προσδιορίζουν την ταυτότητα του άγνωστου δράστη περιορίζοντας το πεδίο έρευνας πιθανών δραστών ενώ επιλέγουν τις τακτικές που θα ακολουθήσουν στην εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων απευθύνεται σε Φοιτητές και Σπουδαστές όλων των Επιστημών, Επαγγελματίες Ψυχολογικών, Κοινωνικών, Εγκληματολογικών Επιστημών, Σώματα Ασφαλείας καθώς και σε κάθε Ενδιαφερόμενο.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

04/01/2020, 16:00-18:00 Εισαγωγή στο Criminal Profiling: Σύνδεση της Ψυχολογίας με την Εγκληματολογική Επιστήμη -Ανάλυση του  Criminal Profiling & των Βασικών Σχολών Συμπεριφοράς -Ψυχολογικές Προσεγγίσεις στην Αιτιολογία του Εγκλήματος – Ο Στόχος & Οι Προσεγγίσεις του Criminal Profiling

05/01/2020, 16:00-18:00 Τα 5 Στάδια στην Διαδικασία Σκιαγράφησης του Προφίλ του Δράστη – Η ανάλυση του Modus Operandi & της Υπογραφής του Δράστη – Θυματολογία: Τα χαρακτηριστικά, η ανάλυση και η χρησιμότητα του προφίλ του Θύματος στο Criminal Profiling

18/01/2020, 16:00-18:00 Άνδρες και Γυναίκες Κατά Συρροή Δολοφόνοι

19/01/2020, 16:00-18:00 Κανιβαλισμός κατά Συρροή

01/02/2020, 16:00-18:00 Σεξουαλικοί Φόνοι κατά συρροή

02/02/2020, 16:00-18:00 Μαζικοί Δολοφόνοι – Θρησκευτικά Εγκλήματα – Ομαδικές Αυτοκτονίες

Με τη λήξη του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στο Criminal Profiling, αναλυτικό οδηγό περιγραφής των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος ενώ εντάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία FORENSIC CBT UNIT του Διεθνούς Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Βασιλική Γ. Βενέτη ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

BA Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΕΠΙΨΥ, Ελλάδα

Εκπαιδευμένη στις Δικαστικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες-Criminal Profiling, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-Αυστραλία-Ηνωμένο Βασίλειο

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος Προγράμματος: 60€

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται σε 6 ισόποσες δόσεις των 10€ σε κάθε συνάντηση της ομάδας

Χώρος Διεξαγωγής: Τα σεμινάρια λαμβάνουν μέρος στο ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 82, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ) σε συνεργασία με την Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd.

Διαδικασία εγγραφής: Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 με 15:00: Βασιλική Βενέτη, Τηλ: 210.6993276