Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων στις Βασικές Αρχές Ψυχοπαθολογίας

 

Η Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd, Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών, σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® ανακοινώνουν την διεξαγωγή Προγράμματος Σεμιναρίων στις Βασικές Αρχές Ψυχοπαθολογίας στην Αθήνα.

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει τις ποικίλες όψεις της ψυχοπαθολογίας, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από δεδομένα ερευνών για τις ψυχικές διαταραχές και δεδομένου των προκαταλήψεων, των μύθων και των στερεότυπων που εν γένει επικρατούν, αποτυπώνει τις θεωρητικές έννοιες όπως προκύπτουν μέσα από την επιστημονική γνώση με την χρήση παραδειγμάτων, αναλύσεις κλινικών περιστατικών και προβολή βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα σεμιναρίων παρουσιάζει τα διαγνωστικά κριτήρια, τη συμπτωματολογία, την επιδημιολογία, την πιθανή αιτιοπαθογένεια, τις βιολογικές και ψυχολογικές θεωρήσεις, τις προτεινόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, καθώς και τη χρησιμότητα της φαρμακευτικής αγωγής σε συγκεκριμένα θέματα ψυχοπαθολογίας καθώς, σκοπός του προγράμματος είναι η διδακτέα ύλη να είναι ευκόλως κατανοητή ακόμη και από ανθρώπους που δεν εργάζονται στον χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με αυτές τις έννοιες.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

18/09/2021, 14:00-16:00 Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία: Κατηγορίες Ψυχικών Διαταραχών, Κατάθλιψη-Μανιοκατάθλιψη

19/09/2021, 14:00-16:00 Αγχώδεις Διαταραχές

30/10/2021, 14:00-16:00 Διατροφικές Διαταραχές

31/10/2021, 14:00-16:00 Διαταραχές Προσωπικότητας

11/12/2021, 14:00-16:00 Μετατραυματική Διαταραχή του Stress-P.T.S.D.

12/12/2021, 14:00-16:00 Ψυχώσεις: Ορισμός-Διαγνωστικά Κριτήρια

 

Με τη λήξη του προγράμματος και εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια  του κύκλου λαμβάνουν Δίπλωμα Εισαγωγής στις Βασικές Αρχές Ψυχοπαθολογίας και αναλυτικό οδηγό περιγραφής των θεματικών ενοτήτων του εκπαιδευτικού προγράμματος, ταυτόχρονα εντάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία PSYCHOPATHOLOGY-VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

 

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Φοιτητές και Σπουδαστές όλων των Επιστημών
Επαγγελματίες Ψυχολογικών, Κοινωνικών, Εγκληματολογικών Επιστημών, Σώματα Ασφαλείας
Κάθε Ενδιαφερόμενο

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Βασιλική Γ.Βενέτη: ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-ΒΑ Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης, Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο-Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ΕΠΙΨΥ

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων επιτρέπεται:
✓με πιστοποιητικό εμβολιασμού
✓με πιστοποιητικό νόσησης εως 6 μήνες από την διάγνωση
✓με την προσκόμιση αρνητικού rapid/self/pcr test κορωνοϊού εως 48 ώρες πριν τα σεμινάρια

Τηρώντας τα πρωτόκολλα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, συστήνεται στους εκπαιδευόμενους η υποχρεωτική χρήση ιατρικής/προστατευτικής μάσκας καθώς και η τήρηση φυσικής απόστασης κατά την διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούται να έχουν δικό τους μπλόκ σημειώσεων καθώς και στυλό για την ενίσχυση της ατομικής προστασίας.   

Κόστος συμμετοχής Προγράμματος Σεμιναρίων: 60€

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται σε 6 ισόποσες δόσεις των 10€ σε κάθε συνάντηση

Χώρος Διεξαγωγής: Τα μαθήματα λαμβάνουν μέρος στο ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα, Λ. Κηφισίας 66 & Μεσσηνίας 2, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση μετρό ΠΑΝΟΡΜΟΥ) σε συνεργασία με την Διεθνής Εταιρεία Προαγωγής των Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Επιστημών Veneti Counseling, Psychotherapeutic and Training Services Ltd.

Διαδικασία εγγραφής: Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ τηλεφωνικά Δευτέρα με Παρασκευή, 13:00 με 15:00: Βασιλική Βενέτη, Τηλ: 210.6993276